tiistai 5. joulukuuta 2017

Tilinpäätös marraskuu 2017

Pakollinen Suomi100.

Viime kuussa jäi taas tänne päivittämättä tämä kuukausikatsaus. Olen edelleen ollut vähän vaakalaudalla tämän blogin jatkamisen suhteen, kuten syyskuun kuukausikatsauksen kommenteissa olen asian ilmaissut. Kuitenkin tämä saa jatkua nyt toistaiseksi ja yritän vielä joulukuun aikana kirjoittaa tänne jonkinnäköisen työmarkkinakatsauksen samalla kun käyn vielä pohdintaa tulevien jatko-opiskelujeni b ja c... alavaihtoehdoista.

En päässyt syyskuussa mainitsemaani työkokeilupaikkaan, mutta onnistuin kuitenkin löytämään uuden paikan ja aloitin siellä marraskuun loppupuolella. En pidä nykyistä työkokeilupaikkaa järin hyödyllisenä jatkon ja työllistymisen kannalta, mutta saan työmarkkinatukea, korotusosaa ja kulukorvausta päälle 1000 € kuukaudessa bruttona. Bruton ilmaisin, sillä esim. viime vuonna en ollut töissä lainkaan ja sain kaikki verot takaisin palautuksina. Ei liikaa optimismia. Lisääntyneet työmarkkinatuet olen aikeissa sijoittaa mieluiten täysmääräisinä kohteisiin ETF ja rahastot,  sillä korkosijoituksia on vähintään riittävästi. Tosin Vielä 4 vähiten maksavaa S-osuutta täytyy napata mukaan joulukuun aikana.

Työkokeilun aikainen etuuksien nousu ei vielä näy tässä katsauksessa. Menot sain pidettyä kurissa... Pääomatulojen merkittävästä kasvusta vastasi tänäkin kertana Bitcoin ja (kilpa)kumppanit. Aikaisemmin suunnittelemani 10 % osuus on pahasti paisunut ja edessä (ja osittain takana) on myynnit allokaation ylläpitämiseksi.

Tulot ja menot marraskuu 2017

Etuudet ja satunnaiset tulot: 259,25 €
Pääomatulot*: 1276,51 €
Menot: 0,00 €
Yhteensä: 1535,76 €

*pääomatulot eivät kuvaa vain toteutunutta pääomatuloa vaan myös omistusten arvonmuutosta.

Kaikki etuisuuksista, ansioista ja satunnaisista lähteistä tulevat tulot esitetään nettotuloina, eli verot vähennettyinä.

Varallisuus marraskuu(päätös) 2017

Käteinen:  673,80 €
Korkosijoitukset: 6066,66 €
Rahastot(ETF): 6713,00 €
Muut*: 2958,14 €
Saatavat: 512,77 €
Yhteensä: 16924,37 €

*sisältää mm. kryptovaluuttoja sekä jalometalleja. Ei kuitenkaan mitään hankalamman hinnanmäärityksen ja heikomman likviditeetin omaavaa tuotetta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti