tiistai 3. lokakuuta 2017

Tilinpäätös syyskuu 2017

Työpaikkaa ei ole löytynyt, mutta edessä on työkokeiluhaastattelu, joka melko suurella varmuudella tuo työkokeilupaikan. Työkokeilun johdosta etuuteni yli kaksinkertastuisivat, mitä työttömyyteni huomioon ottaen en pidä lainkaan huonona "korvauksena" vaivastani ja ajastani. Ja saahan siitä jonkinnäköistä työkokemusta. Tuota työkokeiluhaastattelua lukuunottamatta deluuseroituminen ei ole merkittävästi edennyt.

Konservatiivisten sijoituksieni tuotto ja arvonnousu tässä kuussa oli yli 200 €, mutta kryptovaluuttasijoituksien liki 400 € arvonlasku veti kuukauden "pääomatulot" miinukselle. Tuossa 400 € arvonlaskussa osin kostautui oma laiskuuteni ja suunnitelmani noudattamattomuus, sillä en tasapainottanut aiemmin ylikasvanutta kryptovaluuttaosuuttani.

Menoni olivat tavallista suuremmat, sillä ostin erään tarvitsemani työkalun ja korvanapit/ -kuulokkeet. Tuo työkalu tulee palvelemaan minua loppuelämäni, jollen sitä jonnekkin kadota tms. Kuulokkeeni sain hintaan 24,95 €, mikä edellytti hetken hintavertailua. Kotiani lähimmässä liikkeessä samat kuulokkeet olivat n. 35 €, kun taas kaikkein kalleimmassa löytämässäni nettikaupassa n. 55 €. Vielä lopullisen valitsemani liikkeen naapurissa olevassa liikkeessä kuulokkeet olivat n. 28 €. En ole alan asiantuntija, mutta rajoittuneiden kokemuksieni perusteella koen tässä hintaluokassa (25 €-35 €) saavani vastinetta rahoilleni. Ääni on täyteläinen toisin kuin halvemmissa kuulokeissa, joissa usein matalat taajuudet ei toistu hyvin ja diskantti on yleensä turhan läpitunkeva ja särisevä. Hinnakkaampien kohdalla taas en koe äänenlaadun nousun vastaavan hinnan nousua. Korvanappien oletan varovaisella käytölläni kestävän n. 3-5 vuotta.

Tulot ja menot syyskuu 2017

Etuudet ja satunnaiset tulot: 260,24 €
Pääomatulot*: -190,10 €
Menot: -30,80 €
Yhteensä: 39,34 €

*pääomatulot eivät kuvaa vain toteutunutta pääomatuloa vaan myös omistusten arvonmuutosta.

Kaikki etuisuuksista, ansioista ja satunnaisista lähteistä tulevat tulot esitetään nettotuloina, eli verot vähennettyinä.
 

Varallisuus syyskuu(päätös) 2017

Käteinen: 914,18 €
Korkosijoitukset: 6051,56 €
Rahastot(ETF): 5858 €
Muut*: 1401,87 €
Saatavat: 508,67€
Yhteensä: 14734,28 €

*sisältää mm. kryptovaluuttoja sekä jalometalleja. Ei kuitenkaan mitään hankalamman hinnanmäärityksen ja heikomman likviditeetin omaavaa tuotetta.5 kommenttia:

 1. Tsemppiä haastatteluun! Varallisuuden kehitys sulla on todella hyvällä mallilla :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kannustuksesta ja blogin ensimmäisestä kommentista.

  VastaaPoista
 3. Lukaisin aiemmat postauksesi ja mielestäni et todellakaan ole syrjäytynyt nuori.Olet vasta 21 v(kuulet tätä varmasti usein) ja pääset varmasti vielä opiskelemaan/töihin.Monet joutuvat hakemaan opiskelupaikkaa tai työtä lukemattomia kertoja ennen kun tärppää.Ja mitä varallisuuteen tulee, sinulla on hyvä suunta ja saavutuksesta voit olla ylpeä!Ja mitä kotona asumiseen tulee, tässä hetkessä ja elämäntilanteessa se on hyvä ratkaisu eikä sen perusteella ihmistä voi luokitella.Toivottavasti haastattelu sujuu hyvin mutta jos ei tärppää, saat ainakin kokemusta haastattelusta.Yksinäisyys vaikuttaa olevan nykyajan vitsaus mutta varmasti opiskelun tai työn kautta tulevaisuudessa sekin tilanne kohenee.Älä lannistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mielestäni ainakin syrjäytyneen ulkoiset kriteerit täytän, mutta taitaa olla niin, että varsinainen syrjäytyminen vaatii myös tietynlaisen henkisen tilan. Puolitietoisen luovuttamisen tms. Sen olen pyrkinyt välttämään.

   Tämän blogin jatkamisen suhteen olen sitten puolestaan ollut kiikun kaakun. Hirveästi annettavaa sijoittamiseen minulla ei ole, kun sijoitan indekseihin jne. Sitten toisaalta kun esim. joitakin mielipidetekstejä meinasin täällä julkaista, mutta en ole varma olenko itsekään tunnetasolla sinut ajatuksieni kanssa ja ne saattaisivat herättää pahennusta. Toisaalta teen tuon kuukaisittaisen "tilinpäätöksen" jokatapauksessa, joten ei minulle ole iso vaiva pitää tätä blogia omana kuukausikirjana.

   Mielenkiinnosta kysyn, että miten päädyit blogiini, kun en ole mitään vähään aikaan julkaissut?

   Poista
 4. Omavaraisuushaaste-blogin kautta. Siellä on listattuna vuoden 2017 uudet suomalaiset talousblogit.

  VastaaPoista