perjantai 8. syyskuuta 2017

Sijoitussalkkuni sisältö

Varallisuuteni jakautuu karkeasti jaoteltuna käteiseen, korkosijoituksiin, rahastosijoituksiin, muihin sijoituksiin sekä saataviin. Varsinaiseksi sijoitusomaisuudeksi luokittelen korko- ja rahastosijoitukset sekä kategorian muut sijoitukset, vaikka se sisältää hyvin suurilta osin spekulantteja*. Tässä tekstissä en kuitenkaan käsittele tarkemmin kategoriaa muut sijoitukset, sillä haluan sisällyttää sen toiseen. Käteinen, sisältäen matalakorkoiset pankkitalletukset kuten käyttötilin, ja saatavat ovat omaisuusluokkia, joilla en tavoittele pääomatuloja.

*Termiä spekulantti olen havainnut käytettävän sekä pelurista/ keinottelijasta että keinottelun kohteesta. Ns. sijoituksesta joka ei tuota itsessään mitään, vaan josta saatava tuotto/ tappio johtuu vain hinnanmuutoksesta. Virallinen totuus lienee vain peluri/ keinottelija. Olisin kiinnostunut kuulemaan täsmällisen/ oikean termin keinottelun kohteelle.

Korkosijoitukseni muodostuvat sekä S-ryhmän asiakasomistajuuksista että talletuksesta Bank Norwegianiin. Minulla on asiakasomistajuus kymmenessä osuuskunnassa ja olen saanut 1000 € sijoitukselleni vajaan 10 % vuosituoton. Bank Norwegianissa minulla on talletettuna 5 000 € +korot. BN:n on tällä hetkellä parhain tai ainakin yksi parhaimmista "turvallisista" pankkitalletuksista 1,75 % korolla 200 000 €:n talletukseen asti. Tiedostan tämän 5 000 € puskurirahaston olevan aika ylimitoitettu kokonaisvarallisuuteeni nähden ja tuntuu tyhmältä menettää vuodessa useampi satanen teoreettisia sijoitustuottoja. Osaltaan olen sortunut spekuloimaan "tulevaa" markkinaromahdusta ja osaltaan en vain "osannut" sopeuttaa kuukausisäästöäni kasvaneisiin tuloihini.Diagrammissa näkyy sijoitussalkkuni tavoiteallokaatio. Tavoitteena laaja hajautus kustannustehokkaasti. Koko sijoitussalkku on sijoitettu Nordnetin kautta sillä saan siellä hoidettua omia tarpeitani vastaavat sijoitukset kaikkein kustannustehokkaimmin. Venäjä ETF:ää lukuun ottamatta kaikki sijoitukseni ovat pienikuluisia ja tavoiteallokaation TER(total expense ratio/ kokonaiskulusuhde) on 0,144 %. Eurooppa on ylipainossa kustannussyistä, mutta en halua avata tätä asiaa vielä tarkemmin tässä tekstissä. Eri ETF:iä on useita, mutta miksikäs ei, kun se ei tuo merkittäviä lisäkuluja.

20 % iShares Core S&P 500 UCITS ETF (0,07 %) USA
5 % iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF (Acc) (0,20 %)
15 % db x-trackers Euro Stoxx 50 UCITS ETF (0,09 %)
5 % db x-trackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF (DR) (0,30 %)
10 % db x-trackers FTSE 100 UCITS ETF (DR) (0,09 %) Iso-Britannia
5 % Superrahasto Norja (0,00 %)
5 % Superrahasto Ruotsi (0,00 %)
5 % Superrahasto Tanska (0,00 %)
5 % Superrahasto Suomi (0,00 %)
20 % iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS (0,25 %)
5 % db x-trackers MSCI Russia Capped Index UCITS ETF (0,65 %)
(suluissa kokonaiskulusuhde)

Toistaiseksi olen onnistunut tasapainottamaan salkun ostoilla ja vielä en ole saanut mietittyä miten suhtaudun siihen kun (kaukana)tulevaisuudessa salkun tasapainottaminen pelkillä ostoilla käy paisuuneen salkun vuoksi mahdottomaksi.

Herättikö salkkuni kysyttävää/ ajatuksia? Olisin kiitollinen ensimmäisestä kommentista blogiini.


PS. jos haluat blogisi tuonne vasemmalle, niin kerro kommenteissa. Vastapalveluksena pyytäisin pääsyä blogisi vastaavaan blogiluetteloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti